Dementie in de straat.

Angelique de Rouw

( Lid van team: Veads )

van totaal € 250 (48%)

De moeder van een vriendin van mij heeft dementie en zou haar graag kennis willen laten maken met een zorgrobot die haar gezelschap houdt als ze zich eenzaam voelt en met haar mee denkt als ze mensen of dingen niet meer herkend. Voor dit bedrag kan ik minimaal 1 maand mijn buurvrouw en haar familie kennis laten maken met dit gezelschapsmaatje.

Mijn buurvrouw de moeder van een vriendin gaat ons vergeten. Hartverscheurend om te zien wat het met dit gezin doet. Hennie, want zo heet mijn buurvrouw zal nooit meer iets organiseren voor haar kleinkinderen, zoals ze dat vroeger altijd deed voor de buurtkinderen.

Samen regelde we allerlei activiteiten in de zomer vakantie. De kinderen in de straat hadden voor 6 weken vermaak. We paste als buurt op onze kinderen en altijd was daar Hennie die gevraagd en ongevraagd haar hulp aanbood. De koffie stond altijd klaar en op haar stoepje was het altijd een drukte. Hennie kwam altijd een praatje maken en als je ziek was zorgde ze mee.

Maar nu, ... nu heeft Hennie straks zelf hulp nodig, als ze even niet meer weet wie wat waar ze is. Via deze weg wil ik buurtbewoners vragen om Hennie en haar familie te steunen en het dragelijker te maken als ze straks gaat verdwalen.

Via het oranjefons heeft stichting Veads (voor elkaar aan de slag) een actie gestart om oa Jong dementerende te ondersteunen met een zorgrobot, zodat Hennie en andere dementerende niet sociaal geïsoleerd raken en mantelzorgers een klein beetje ontlast worden.

Wilt u meer weten kijk dan op https://noord-brabant.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-voor-elkaar-aan-de-slag/acties en steun deze actie. Het kan het kleine verschil maken.

Deel dit bericht gerust, want het taboe en de onmacht mag best besproken worden rondom deze slopende ziekte, vooral voor hen naaste. 

Bekijk alle
06-04-2019 | 08:56
01-04-2019 | 16:12
30-03-2019 | 09:33
29-03-2019 | 22:54
29-03-2019 | 20:04 alle kleine dingen die we samen kunnen doen om iemand gelukkig te maken is toch het mooiste wat er bestaat....❤️
Bekijk alle

Dementie wat doet het met ...

06-04-2019 | 21:00 We zijn bijna op de helft om minimaal 1 persoon kennis te laten maken met een zorgrobot.   De moeder van een vriendin van mij heeft dementie en zou haar graag kennis willen laten maken met een zorgrobot die haar gezelschap houdt als ze zich eenzaam voelt en met haar mee denkt als ze mensen of dingen niet meer herkend. Voor dit bedrag kan ik minimaal 1 maand mijn buurvrouw en haar familie kennis laten maken met dit gezelschapsmaatje. Mijn buurvrouw de moeder van een vriendin gaat ons vergeten. Hartverscheurend om te zien wat het met dit gezin doet. Hennie, want zo heet mijn buurvrouw zal nooit meer iets organiseren voor haar kleinkinderen, zoals ze dat vroeger altijd deed voor de buurtkinderen. Samen regelde we allerlei activiteiten in de zomer vakantie. De kinderen in de straat hadden voor 6 weken vermaak. We paste als buurt op onze kinderen en altijd was daar Hennie die gevraagd en ongevraagd haar hulp aanbood. De koffie stond altijd klaar en op haar stoepje was het altijd een drukte. Hennie kwam altijd een praatje maken en als je ziek was zorgde ze mee. Maar nu, ... nu heeft Hennie straks zelf hulp nodig, als ze even niet meer weet wie wat waar ze is. Via deze weg wil ik buurtbewoners vragen om Hennie en haar familie te steunen en het dragelijker te maken als ze straks gaat verdwalen. Via het oranjefons heeft stichting Veads (voor elkaar aan de slag) een actie gestart om oa Jong dementerende te ondersteunen met een zorgrobot, zodat Hennie en andere dementerende niet sociaal geïsoleerd raken en mantelzorgers een klein beetje ontlast worden. Wilt u meer weten kijk dan op https://noord-brabant.oranjefondscollecteonline.nl/organisatie/stichting-voor-elkaar-aan-de-slag/acties en steun deze actie. Het kan het kleine verschil maken. Deel dit bericht gerust, want het taboe en de onmacht mag best besproken worden rondom deze slopende ziekte, vooral voor hen naaste. 
Lees meer