Stichting Buro Lima

van totaal € 3.500 (22%)

Stichting Buro Lima is een kleinschalige zorgorganisatie in Heeswijk-Dinther, welke in 2008 haar deuren opende. Buro Lima biedt verblijf, logeren, groepsbegeleiding en behandeling aan jeugdigen met een verstandelijke beperking en vaak nog bijkomende problematieken zoals ASS, downsyndroom, hechtingsproblematiek of andere wat meer onbekende syndromen. Buro Lima is een Stichting met een Raad van Toezicht en biedt verantwoorde, warme zorgvan kwaliteit.

Buro Lima is bezig met het realiseren van een nieuwe, permanente locatie én organisatieplan zodat we aan een groep kinderen toekomst kunnen bieden, gezien zij dit elders moeilijk konden vinden. Onze unieke manier van zorgverlening sluit optimaal aan bij de hulpvraag van deze jeugdigen. In 2012 kreeg Lianne van Genugten (oprichtster en Raad van Bestuur) de eerste vraag van een moeder over de toekomst van haar dochter. Buro Lima had als leeftijdsgrens 18 jaar gesteld bij oprichting en deze moeder vroeg zich af hoe het verder moest met haar dochter als ze 18 was. Na deze ene vraag volgden enkele anderen en in gesprek met deze ouders is er besloten om een aanpassing te doen in de leeftijdsgrens. Het idee van het locatieplan SAMEN LEVEN (5-2-2013, LvG) werd geboren.

In totaal gaan er 24 jeugdigen wonen bij Buro Lima, met een verstandelijke beperking, een intensieve hulpvraag (WLZ ZZP 4,5,6,7) en vaak nog bijkomende problematieken. Daarnaast is er een dagbestedingslocatie voor maximaal 8 jeugdigen, welke elders geen passende plek kunnen vinden gezien hun complexe hulpvraag. De zorg die wordt geboden is uniek, warm en contactgericht. De locaties voldoen aan de eisen, ze zijn mooi, veilig, sfeervol, bieden ruimte en zijn zo ingericht dat het de zorgverlening volgens de Lima-visie ten goede komt. Het buitenterrein biedt allerlei speel- leef en ervaringsmogelijkheden. De omgeving biedt natuur en vrije ruimte. En natuurlijk zijn ouders, broers, zussen en andere betrokkenen van de jongvolwassenen, hartstikke welkom op de locatie.

Uw donatie zal een bijdrage leveren aan de inrichting van het buiten terrein. Deze tuin wordt ontworpen in nauwe samenwerking met de Nature Assisted Health Foundation (NAHF). Deze foundation heeft als missie het verbeteren van de kwaliteit van leven op het gebied van groen en gezondheid. De natuur en natuurlijke interventies helpen het verhogen van de kwaliteit van leven. Samen met ouders, de jeugdigen, teamleden, vrijwilligers en de directe omgeving wordt het plan ontworpen. Uitgangspunten zijn zowel de individuele als de groepsbehoefte van deze kinderen/jeugdigen, hun gezin en het hele Lima team.

Bekijk alle
07-06-2019 | 16:02 Buro Lima is zo goed bezig! Heel betrokken begeleiding en een geweldige droom wordt waargemaakt.
23-05-2019 | 21:38
15-05-2019 | 17:28 Goed werk wordt er verricht voor de cliënten. Dat draag ik een warm hart toe.
10-05-2019 | 17:34
08-05-2019 | 18:28 Omdat ik Buro Lima een warm hart toedraag. Veel succes met de actie.