OPSTAPbus

Bezorg 65-plussers dagelijks een gezellig (mid)dagje uit!
van totaal € 5.000 (3%)

De OPSTAPbus is een onderdeel van ContourdeTwern Tilburg. Het is een mobiel ontmoetingspunt waarbij de OPSTAPbus dagelijks 14 zelfstandig wonende 65-plussers uit Tilburg, Udenhout en Berkel-Enschot een gezellige en ontspannen dag bezorgen.

De OPSTAPbus beschikt over twee 9-persoonsbusjes. Elke rit gaat er per busje een chauffeur en een begeleider mee. Zij halen de deelnemers thuis op en begeleiden hen bij het boodschappen doen of tijdens een uitstapje. De vele vrijwilligers (en begeleidende sociaal werkers) van de OPSTAPbus staan zeven dag per week klaar om de vele deelnemers een fijne dag te bezorgen en hen in de gelegenheid te stellen om hun sociale contacten uit te breiden.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.